Menu

PAPIEROOVKA

PRZYSTAWKI

18,00 pln

Śledź marynowany w buraku z jabłkiem z lodami chrzanowymi 120g

28,00 pln

Pierożki cielęce z masłem szafranowym 120g

28,00 pln

Borowiki z szyjkami rakowymi i grzanką 120g/ 1 szt.

30,00 pln

Talerz przysmaków mięsnych ( mini tatar z majonezem rozmarynowym, roladka z kaczki, mus z wątróbek, sałata mini rzymska z vinegret, mus z żurawiny) 30g/ 30g/30g

ZUPY

19,00 pln

Rosół z gęsi z warzywami i pierożkami 300ml/ 4 szt

19,00 pln

Krem z kiszonej kapusty z boczkiem i puree chrzanowo-ziemniaczanym 300ml/100g

21,00 pln

Borowikowa z lanymi kluseczkami 300ml/ 80g

22,00 pln

„Bouillabaisse” zupa rybna z kalmarami 300ml /60g

SAŁATY

32,00 pln

Mix sałat z polędwicą wołową w chilli z parmezanem 250g

32,00 pln

Sałata z jarmużem i twarogiem wędzonym z karmelizowanymi orzechami 250g

Dania główne

45,00 pln

Stek ze schabu z bekonem z ziemniakami, warzywami grillowanymi i paprykową pastą 300g/200g

52,00 pln

Pierś z kaczki sous vide z sosem żurawinowym kapustą wiśniową i kopytkami 200g/250g

57,00 pln

Schab z dzika w płatkach z kaszą buraczaną i borowikami z demi glace śliwkowym 170 g /150g

79,00 pln

Befsztyk z polędwicy wołowej z konfiturą z czerwonej cebuli z sosem bearnaise i frytkami z batatów 180g/ 250g

49,00 pln

Polędwica z dorsza z borowikami i szalotką na warzywach korzennych 170g/150g

49,00 pln

Pieczony filet z pstrąga w sosie rakowym podany z knedlem 170g/ 200g

MAKARONY

34,00 pln

Papardelle z pastą truflową i ziołami 400g

36,00 pln

Bucatini z wołowiną w pomidorach i anchois 400g

38,00 pln

Tagliatelle z chorizo, krewetkami, kalmarami i parmezanem 400g

DESERY

18,00 pln

Krem Brulee z musem jabłkowym 1 szt.

18,00 pln

Mleko gdańskie à la Papieroovka z prażonymi migdałami 1 szt.

22,00 pln

Szarlotka z wanilią z kremem cynamonowym na palonej czekoladzie 1 szt.

22,00 pln

Ciasto czekoladowe na Koźlaku z kremem Bailey’s 1 szt.

Lista alergenów i gramatur dostępna u obsługi.